Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

1ος Παραλιακός Λαϊκός Αγώνας Δήμου Αγιάς

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Για την αποτελεσματικότερη προετοιμασία του αγώνα οι συμμετοχές – εγγραφές θα πρέπει γίνουν μέχρι και την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 στο site του Δήμου Αγιάς (πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στην φόρμα εγγραφής), στον Δήμο Αγιάς με έδρα την Αγιά και στα τηλέφωνα 2494350121 κα. Καρανίκα Σοφία 8π.μ. έως 2μ.μ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Εκτός από τον κύριο αγώνα συνολικού μήκους 10 χιλ. , θα γίνουν παράλληλα και δύο επιπλέον αγώνες οι οποίοι θα είναι:
1. ένας (1) αγώνας παίδων συνολικού μήκους 2 χιλ και για ηλικίες από 9 έως 12 ετών και
2. ένας (1) αγώνας εφήβων ηλικίας από 13 έως 18 ετών συνολικού μήκους 3 χιλ.
Ο τερματισμός θα είναι ο ίδιος για όλους τους αγώνες ενώ η αφετηρία θα είναι ανάλογα με τα χιλιόμετρα .
Αναλυτικά οι εκκινήσεις θα γίνουν ως εξής:
  • Την Κυριακή 30-6-2013 και ώρα 08.30 θα ξεκινήσει ο αγώνας παίδων με αφετηρία δύο (2) χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό του πολυχώρου ΠΛΑΤΑΝΙΑ . Στην κατηγορία αυτή στους τρεις πρώτους και πρώτες θα δοθεί μετάλλιο ενώ στον πρώτο & πρώτη κύπελλο. Μετάλλια αναμνηστικά θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες καθώς και διπλώματα.
  • Την Κυριακή 30-6-2013 , και ώρα 08.45 θα ξεκινήσει ο αγώνας εφήβων με αφετηρία τρία (3) χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό του πολυχώρου ΠΛΑΤΑΝΙΑ . Στην κατηγορία αυτή στους τρεις πρώτους και πρώτες θα δοθεί μετάλλιο ενώ στον πρώτο & πρώτη κύπελλο. Μετάλλια αναμνηστικά θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες καθώς και διπλώματα.
  • Την Κυριακή 30-6-2013 ο αγώνας θα ξεκινήσει με αφετηρία το λιμάνι του Αγιοκάμπου, συνολικού μήκους 10 χιλ. και θα ακολουθήσει την παραλιακή διαδρομή (ασφάλτινη) ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ - ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ – ΒΕΛΙΚΑ με τερματισμό στον πολυχώρο της Πλατανιάς . Δικαίωμα για την συμμετοχή έχουν όσοι είναι δέκα εννέα (19) χρονών και άνω , άνδρες και γυναίκες . Για τον λόγο αυτό θα υπάρξουν κατηγορίες ανά ηλικίες οι οποίες είναι για ΑΝΔΡΕΣ & ΓΥΝΑΙΚΕΣ από 19-29 , 30-39 , 40-49, και 50 ετών και άνω μία κατηγορία . Σε κάθε κατηγορία στους τρεις πρώτους και πρώτες θα δοθεί μετάλλιο ενώ στον πρώτο & πρώτη κύπελλο. Οι υπόλοιποι αθλητές & αθλήτριες που θα τερματίσουν θα πάρουν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα
3. Στον τερματισμό και με το πέρας του αγώνα , στον πολυχώρο της Πλατανιάς , θα δοθούν στους αθλητές & αθλήτριες αναψυκτικά , νερό κλπ .
4. Ενδιάμεσα της διαδρομής θα υπάρχουν (2) δύο σταθμοί εκτός της αφετηρίας και του τερματισμού , οι οποίοι θα πλαισιώνονται από έμπειρα μέλη του Ε. Ο. Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ αλλά και από τους υπόλοιπους εθελοντικούς συλλόγους . Αξίζει να αναφερθεί ότι στους σταθμούς θα υπάρχει ένα μέλος της Ε. Ο. Δ. ( ομάδα διάσωσης ) και από το τμήμα Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. Επίσης σχεδόν σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν άτομα διασκορπισμένα στα επικίνδυνα σημεία για βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος. Θεωρούμε ότι η ασφάλεια των συμμετεχόντων είναι πρωταρχικός στόχος μας.
5. Στους σταθμούς ενδιάμεσα θα δίνεται νερό .
6. Η απονομή θα γίνει στο «Θέατρο της Θάλασσας» στην πλατανιά Βελίκας στις 12:00μ.μ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ – ΒΕΛΙΚΑ (2η σε μήκος παραλία της Ελλάδας)
Η εκκίνηση θα γίνει από το αλιευτικό καταφύγειο του Αγιοκάμπου και στη συνέχεια μέσω του κεντρικού παραλιακού δρόμου (με κατεύθυνση προς Λάρισα) θα διασχίσουμε την παραλιακή οδό περνώντας από το κέντρο της παραλίας του Αγιοκάμπου και την διασταύρωση για Λάρισα. Συνεχίζουμε περνάμε τη γέφυρα στο πλατανόρεμα και κατευθυνόμαστε για την παραλία Σωτηρίτσας .Παραμένοντας στην παραλιακή οδό περνάμε το κέντρο της Βελίκας το ρέμα της πλατανιάς και μετά από 500 μέτρα κάνουμε αναστροφή και γυρίζουμε ξανά προς το ρέμα της πλατανιάς για να τερματίσουμε στον πολυχώρο της πλατανιάς.
Σταθμοί δροσιάς για τους συμμετέχοντες θα υπάρχουν στο 3ο χλμ. και στο 6ο χλμ.

πηγή:  dimosagias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου